Lid worden?        Privacy

 
       

 

Pagina's

Home                                      
Over ons                                
Bestuursberichten                  
Uit de media                            
Documentatie                          
Historisch archief                    
Foto's                                      
 

 Bewonersvereniging Wheredijk
 Vestigingsplaats Purmerend
 KvK nr. 58597131
 NL70 INGB 0006 7898 27

 
 
 
 

Contact

 

Het begrip woonboot        Wonen op het water

Uit de media

Hoogheemraadschap plaatst zandzakken om verzakkende Westerdijk bij Hoorn te stabiliseren

Geplaatst: vrijdag 11 oktober (Noordhollandsdagblad.nl)
HOORN | Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is donderdagavond begonnen met het plaatsen van zandzakken, zogenaamde big bags, om de Westerdijk nabij de Sterflats te stabiliseren.

Door de aanhoudende regen van de afgelopen weken is de situatie aan de Westerdijk verslechterd. De oude dijk is verzadigd met regenwater en vertoont tekenen van vervorming.

Enige tijd geleden werd al een scheur in het asfalt geconstateerd. Deze zou op een geschikt moment gerepareerd worden. De hevige regenval van de afgelopen week en vooral van woensdag heeft de dijk verzwakt. Er is regenwater in de scheur gelopen, waardoor de dijk van binnen verzadigd raakt met water. Om verder inregenen te voorkomen werd deze week al met regelmaat koud asfalt in de scheur gestopt. Tot nu toe tevergeefs. De scheur in het wegdek wordt langzaam groter en ook de binnenzijde van het dijktalud aan de landzijde vertoont een kleine vervorming. Deze signalen zijn aanleiding om per direct zichtbare en steviger maatregelen te nemen.

Om de dijk te ontlasten geldt nu een verbod voor zwaar verkeer op de dijk. Daarnaast wordt het reeds afgezette deel van de dijk verlengd en verbreed. Vooralsnog kunnen auto's en fietsers van de dijk gebruik blijven maken. Ook geldt er voor verkeer een snelheidsbeperking ter plaatse.

De big bags met zand staan aan de voet van de dijk, op het voetpad. Hun gewicht geeft een tegendruk tegen verdere vervorming van de dijk en moet zorgen dat de situatie niet verslechtert. Het hoogheemraadschap volgt de scheurvorming, de natheid van de dijk en eventuele verdere vervorming met meetinstrumenten. Specialisten werken ondertussen aan een plan om wegdek en onderliggend dijkdeel te repareren.
 

 
       
   

BVW                Disclaimer